Gemeente Middelburg Samenleving
< Terug naar lijst

senior projectleider preventie sociaal- en gezondheidsdomein

Solliciteren

De gemeente Middelburg is een ambitieuze gemeente. Onze organisatie ontwikkelt zich voortdurend. Inwoners, bedrijven en bezoekers staan hierbij centraal. Om onze ambities te realiseren, werken wij met enthousiaste collega’s in een informele en professionele sfeer en is samenwerken een van onze kerncompetenties. Een grote mate van eigen verantwoordelijkheid is daarbij vanzelfsprekend. Hierbij wordt uiteraard klantgericht gedacht en gewerkt.

Voor het cluster preventie van de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een

senior projectleider preventie sociaal- en gezondheidsdomein
voor 32 tot 36 uur per week

Functie
Jij speelt een belangrijke rol in de doorontwikkeling van het sociaal domein met als doel het financieel houdbaar maken van het sociaal domein zodat passende zorg en ondersteuning duurzaam kan blijven worden geboden. Als senior preventie sociaal- en gezondheidsdomein ga je aan de slag met het transformatieproces dat gericht is op het maken van de ‘beweging naar voren’. Hierbij wordt ingezet op het vroeg signaleren, versterken van preventieve inzet en het uitbouwen van algemene voorzieningen.

Vertrekpunt voor dit transformatieproces is het ‘Middelburgs model voor ondersteuning en zorg’ dat afgelopen jaar is opgesteld. Als senior heb je een leidende positie binnen het cluster en ben je koploper voor wat betreft dit transformatieproces. Je bent een strategisch gesprekspartner en adviseur. Je ziet en benut kansen om de visie op preventie in het sociaal en gezondheidsdomein over te brengen en creëert hiervoor draagvlak. Je bepaalt mede de koers van het beleid en geeft vorm en richting aan de uitvoering daarvan.

Hiertoe zoek je pro actief de samenwerking op met bestuur en management en adviseert hen op politiek- gevoelige dossiers. Daarnaast werk je samen met collega’s van verschillende afdelingen en ketenpartners.

Enkele kerntaken waarmee jij aan de slag gaat:

  • Borging en verdere uitwerking van het Middelburgs model voor zorg en ondersteuning.
  • Opstellen en regie voeren op werkplan voor het cluster preventie.
  • Projectleiderschap onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO); het opstellen van een projectplan ter versterking van het OCO.
  • Procesregie op het coronasteunpakket voor sociaal en mentaal welzijn.
  • Accounthouderschap op het subsidieproces van Maatschappelijk Werk Walcheren.
  • Bijdrage leveren aan de realisatie van de taakstellingen opgenomen in het actieplan en het financieel herstelplan.

Profiel
Jij beschikt over een HBO/ WO werk- en denkniveau en een afgeronde relevante opleiding zoals bestuurskunde of sociale wetenschappen. Je hebt meerdere jaren ervaring in een senior beleidsrol in een bestuurlijke omgeving. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving of maakt je dit snel eigen. Je hebt affiniteit met gezondheid en welzijn in de brede zin en bent op de hoogte van relevante maatschappelijke ontwikkelingen binnen de gemeente Middelburg. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met projectmatig werken. Als verbinder ben je in staat verschillende belangen bij elkaar te brengen, vaak in complexe, dynamische omgevingen waarbij diverse stakeholders betrokken zijn. Jij bent doortastend en flexibel; je past je gemakkelijk aan bij veranderingen die van invloed zijn op jouw functie en geeft ook na een tegenslag niet snel op.

Ben jij die doorbijter die onze gemeente door het transformatieproces van het sociaal domein begeleidt?

Dan nodigen we je uit om te reageren!

Aanbod
Het gaat om een tijdelijke functie voor een periode van in eerste instantie twee jaar. Wij bieden een uitdagende baan met kansen voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken binnen een enthousiast en gedreven cluster en hebt een grote verscheidenheid aan taken. Afhankelijk van opleiding en ervaring word je in de aanloop- of functieschaal geplaatst. Het salaris bedraagt maximaal € 5.169,– bruto per maand (functieschaal 11), gebaseerd op een werkweek van 36 uur. Ook kennen wij afhankelijk van het functioneren de mogelijkheid van een uitloopschaal. Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, opleidingen, aanvulling op het salaris etc.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mirjam Wisse- Roelse (afdelingshoofd Publiekszaken en plaatsvervangend afdelingshoofd cluster Beleid van Samenleving), tel. 0118 – 675 495.

Interesse?
Dan nodig ik je van harte uit om voor 17 juni 2021 te reageren via de knop "solliciteren" t.a.v. Lenny Sandee, personeelsadviseur.

Vacature delen op:
Referentienummer:
21-11 extern
Regio:
Zeeland
Startdatum:
03-06-2021
Sluitingsdatum:
17-06-2021
Contactpersonen:
Mirjam Wisse-Roelse
tel.: (+31) 0118 67 54 95
Terug naar boven