Gemeente Middelburg
< Terug naar lijst

Senior, medior en junior Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s)

Solliciteren

Senior, medior en junior Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s)
voor 32-36 uur per week

Als BOA ben jij het gezicht van de gemeente Middelburg in de openbare ruimte. Je staat midden in de gemeenschap en bent het eerste aanspreekpunt voor zowel inwoners als bezoekers. In deze rol ben je meer dan alleen een handhaver; je fungeert als gastheer of gastvrouw en zorgt voor een prettige, veilige en leefbare omgeving. Je weet op de juiste momenten duidelijk te communiceren en gaat het gesprek aan met mensen om hen te informeren over de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en andere lokale wetgeving.

Als BOA in Middelburg ben je niet alleen een handhaver, maar ook een bruggenbouwer die streeft naar een goede relatie met de inwoners. Je werkt wijkgericht en signaleert problemen vroegtijdig, zodat deze in overleg met de betrokken partijen kunnen worden opgelost. Dit maakt jouw rol zowel uitdagend als veelzijdig, met een duidelijke focus op samenwerking en een veilige openbare ruimte voor iedereen.

De gemeente Middelburg beschikt over een professioneel toezicht- en handhavingsteam, bestaande uit een coördinator, een handhavingsjurist, senior, medior en junior BOA’s. Voor het handhavingsteam zoeken wij een senior, medior en junior BOA’s.

Senior BOA
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden binnen het team, waarbij je de planning opstelt en de taken verdeelt. Je bent zowel binnen als buiten actief: je werkt aan beleidsmatige en administratieve taken, maar bent ook regelmatig op straat te vinden, waar je samen met je team toezicht houdt en handhavend optreedt wanneer nodig.

Wat je verder gaat doen

  • Adviseren over de wettelijke kaders en handhavingstaken bij vergunningaanvragen in de openbare ruimte.
  • Betrokken bij de organisatie en aansturing van multidisciplinaire onderzoeken, zoals integrale controles, samen met partners.
  • Onderhouden van contacten met ketenpartners zoals de politie, jongerenwerk en woningbouwverenigingen om gezamenlijk knelpunten aan te pakken en kansen te benutten.
  • Deelnemen aan interne en externe overleggen die betrekking hebben op evenementen, horeca, vuurwerkacties en demonstraties.
  • Ondersteunen medior- en junior-BOA's bij hun werk in de verschillende wijken, waarbij je zorgt dat alle activiteiten goed op elkaar zijn afgestemd en effectief worden uitgevoerd.
  • Bewaken van de samenhang tussen verschillende handhavingstaken.
  • Toezichthouden op diverse leefbaarheidsthema’s, zoals veiligheid, orde en netheid in de wijk.
  • Coördineren inzet van de BOA’s, waarbij je zowel de activiteiten op kantoor (zoals administratie en planning) als de werkzaamheden op straat in de gaten houdt, zodat alles soepel verloopt en goed wordt uitgevoerd.
  • Meedraaien in de surveillance-diensten, waarbij je samen met je team toezicht houdt op de openbare ruimte.
  • Eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor collega’s binnen en buiten de afdeling, evenals voor betrokken partners.
  • Coachen van medior- en junior-collega’s en biedt inhoudelijk advies bij complexe taken en nieuwe projecten.
  • Verantwoordelijkvoor het opstellen van de planning, het geven van werkinstructies bij evenementen en het evalueren van de uitvoering hiervan.
  • Ontwikkelen van protocollen en werkinstructies op het gebied van preventie en handhaving.
  • Beheren van meldingen is ook een belangrijk onderdeel van je taken: je brengt binnengekomen meldingen en opdrachten in kaart, stelt prioriteiten en bepaalt de benodigde vervolgacties.
  • Verzorgen van de dagelijkse briefing van directe collega’s en verdeelt de dagelijkse werkzaamheden binnen het team.

Medior BOA
Als integraal medior-BOA ben jij het gezicht van de gemeente op straat. Je bent verantwoordelijk voor toezicht en handhaving in het woon- en leefgebied van onze inwoners, waarbij je samen met je collega’s bijdraagt aan een veilige en aangename leefomgeving. Je werkt wijkgericht en informatiegestuurd en vertegenwoordigt de handhavingsorganisatie tijdens wijktafels en wijkspreekuren. Jouw professionele inschatting en eigen inzicht worden daarbij zeer gewaardeerd. De nadruk in deze functie ligt op het voorkomen van overlast en overtredingen. Voor hardnekkige overtreders stel je processen-verbaal op of leg je een strafbeschikking op. Je werkt oplossingsgericht waar mogelijk, maar bent strikt en handhavend waar nodig.

Wat je verder gaat doen

  • Stimuleren van inwoners en bezoekers om zich aan de regels te houden, zoals vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
  • Onderhouden van contacten met interne en externe partners en geef je voorlichting en informatie over gemeentelijk beleid.
  • Behandelen meldingen die bij de gemeente binnenkomen.
  • Vervullen van een voorbeeldrol en beschik je over brede bevoegdheden binnen het team.
  • Uitvoeren van toezicht en handhaving uit op verschillende terreinen, zoals het hondenbeleid, afvalbeheer, parkeerexcessen (inclusief de wegsleepregeling) en naleving van de regels rondom terrassen, markten en evenementen.
  • Opstellen van zowel bestuurlijke als strafrechtelijke processen-verbaal, ook bij complexere zaken. Dit kan betrekking hebben op overtredingen op het gebied van leefbaarheid en stedelijke prioriteiten, zoals de verwijdering van fout geparkeerde fietsen, de aanpak van hangjongeren, adrescontroles, ondermijning, en naleving van de Alcohol-wet.
  • Controlerende taak bij evenementen en horeca.
  • Actief delen van jouw inzichten en expertise.
  • Begeleiden van (nieuwe) junior-BOA’s en stagiaires.


Junior BOA
Als integrale Junior BOA in de gemeente Middelburg draag je bij aan een veilige en leefbare omgeving met diverse taken. Je handhaaft het parkeerbeleid en houdt toezicht op het hondenbeleid door te controleren of hondenbezitters zich aan de regels houden. Daarnaast ben je actief in afvalbeheer en milieuhandhaving, waarbij je zorgt voor correct gebruik van afvalcontainers, illegale stortingen meldt en bijplaatsingen van afval aanpakt.

Wat je verder gaat doen

  • Handhaven van de openbare orde door op te treden bij overlast, zoals geluidsoverlast, hangjongeren of verstoringen in parken.
  • Toezichthouden op fietsenstallingen en zorgdragen dat fout gestalde fietsen en fietswrakken worden verwijderd.
  • Oplettende taak op juist gebruik van de openbare ruimte, bijvoorbeeld bij markten, terrassen en evenementen.
  • Informeren van bezoekers en inwoners over lokale regelgeving en het aanspreken van mensen wanneer dat nodig is.
  • Assisteren bij evenementen, uitvoeren van surveillance in woonwijken.
  • Registreren van overtredingen en opstellen van rapportages.
  • Behandelen van meldingen van inwoners over overlast of illegaal parkeren.

Na je beëdiging ben je bevoegd om Mulder-feiten, zoals lichte verkeersovertredingen, af te handelen. In jouw rol werk je nauw samen met medior- en senior-BOA's, waarbij je leert van hun begeleiding en jezelf continu ontwikkelt. Je bent een aanspreekpunt voor inwoners, draagt bij aan een positieve uitstraling van de gemeente op straat en legt een solide basis voor een verdere carrière binnen de handhaving.

Werken als BOA in Middelburg: Veiligheid, Samenwerking en Groei

In de gemeente Middelburg staat de veiligheid van jou en je collega’s voorop. Daarom werk je altijd in koppels. Dit zorgt ervoor dat je elkaar scherp houdt, elkaar aanvult en samen kunt leren binnen de bevoegdheden die je als handhaver hebt. Deze werkwijze biedt niet alleen veiligheid, maar geeft je ook de mogelijkheid om ervaring op te doen en door te groeien naar een medior- of seniorfunctie.

Als BOA, of je nu junior, medior of senior bent, voer je diverse taken uit die bijdragen aan een veilige en leefbare omgeving. Je stimuleert inwoners en bezoekers om zich te houden aan de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en onderhoudt contact met zowel interne als externe partners. Daarnaast geef je voorlichting over het gemeentelijk beleid en behandel je meldingen die bij de gemeente worden ingediend.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het opstellen van (complexe) bestuurlijke en strafrechtelijke processen-verbaal, bijvoorbeeld op het gebied van leefbaarheid en stedelijke prioriteiten zoals fietsenruiming, het opruimen van fietswrakken, de aanpak van hangjongeren, adrescontrole en ondermijning. Bij hardnekkige overtreders stel je een proces-verbaal op of leg je een strafbeschikking op.

Daarnaast deel je je kennis en ervaring om (nieuwe) junior-BOA’s en stagiairs te begeleiden. Je werkt wijkgericht en informatiegestuurd, en vertegenwoordigt de handhavingsorganisatie tijdens wijktafels en wijkspreekuren. Afhankelijk van je rol, of je nu junior of medior bent, kun je ook een specifieke specialisatie hebben, zoals toezicht op jeugd, aanpak van ondermijning of handhaving van de Drank- en Horecawet.

Deze veelzijdige rol binnen de gemeente Middelburg biedt volop kansen voor persoonlijke en professionele groei, in een werkomgeving waar veiligheid en samenwerking centraal staan.

Hoe ziet een werkdag er uit ? Verhaal buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Daisy | Gemeente Middelburg

 

Waarmee jij Middelburg versterkt

Junior Boa

  • Voor de junior Boa vragen wij minimaal mbo werk- en denkniveau met bij voorkeur een BOA getuigschrift of de bereidheid om deze te behalen.

Medior Boa

  • Afgeronde BOA-opleiding Basisbekwaamheid en het getuigschrift BOA beëdigd voor vijf jaar of een afgeronde HTV-opleiding en enkele jaren relevante werkervaring.

Senior Boa

  • Minimaal Mbo 4 werk- en denkniveau , in het bezit van een geldig BOA-getuigschrift en een afgeronde opleiding tot BOA-coördinator of bereid zijn dit te volgen.
  • Relevante (gemeentelijke, politie of defensie) werkervaring
  • Minstens vier jaar werkervaring in handhaving van openbare ruimte of openbaar vervoer, waarvan minimaal 2 jaar in een leidinggevende of specialistische rol.

 

Wat we verder belangrijk vinden
Omdat elke dag anders is en je vooraf niet weet welke situaties je aantreft op straat is het van groot belang dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, stevig in je schoenen staat, stressbestendig en alert bent. Daarnaast beschik je over:

  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • rijbewijs B;
  • inlevingsvermogen en bewustheid van eigen houding en gedrag op anderen;
  • goede fysieke conditie in verband het werken in de buitenruimte, veelal te voet of per mountainbike;
  • flexibiliteit als het gaat om werken op onregelmatige tijden, zoals in de avonduren, weekenden en op feestdagen.


Daar staat tegenover

  • Afhankelijk van je opleiding en ervaring een brutosalaris van minimaal € 2.434 p/m (schaal 6) tot maximaal € 4.811 p/m (schaal 9), op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Een veelzijdige functie met een grote mate van zelfstandigheid én verantwoordelijkheid, waarbij je komt te werken in een team van bevlogen collega’s die graag hun ervaringen met je delen.
  • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je brutosalaris. Dit bedrag kun je zelf flexibel inzetten voor extra verlof, fietsproject, verduurzamingsproducten, sport en vitaliteit, aanvulling op het salaris, etc.
  • Een open en informele werkomgeving.
  • Goed bereikbaar stadskantoor op een mooie locatie aan het kanaal. Van daaruit zijn onze locaties van de buitendienst en begraafplaatsen/crematorium op fietsafstand goed te bereiken.
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,23 per km.
  • Een ontwikkelgerichte organisatie met volop ruimte voor opleidingen, cursussen en trainingen.
  • Een jaarlijkse tegemoetkoming in de premie die je betaalt voor je ziektekostenverzekering
  • (Deels) doorbetaald ouderschapsverlof voor ouders met jonge kinderen.

Wil je meer weten?
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Caris (afdelingshoofd Vergunningverlening en Handhaving), tel. 06-31 10 66 11.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure. Een psychologische test, fitheidstest en/of assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Reageer!
Laat ons weten waarom jij onze nieuwe Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bent! We zien je brief en cv graag tegemoet!

Meer over gemeente Middelburg
De Gemeente Middelburg is een ambitieuze gemeente. Onze organisatie ontwikkelt zich voortdurend. Inwoners, bedrijven en bezoekers staan hierbij centraal. Om onze ambities te realiseren, werken wij met enthousiaste collega's in een informele en professionele sfeer en is samenwerken een van onze kerncompetenties. Een grote mate van eigen verantwoordelijkheid is daarbij vanzelfsprekend. Hierbij wordt uiteraard klantgericht gedacht en gewerkt.

Referentienummer:
24-79 intern/extern
Regio:
Zeeland
Startdatum:
17-10-2024
Sluitingsdatum:
14-11-2024
Contactpersonen:
Marco Caris
tel.: 0118 67 56 05
mobiel: +31 6 31 10 66 11
Terug naar boven